Operasjon Dagsverk

Publisert 08.04.2016 12:43,
Sist oppdatert 08.04.2016 12:43

OD

Operasjon Dagsverk- OD- er Norges største solidaritetsaksjon arrangert av, med og for ungdom siden 1964.

Hvert år går ODs innsamlingsaksjon til utviklingsprosjekter rettet mot barn og unge rundt om i verden.
Operasjon Dagsverk arrangeres av elever som har overordnet ansvar for planlegging, informasjon og gjennomføring av OD- dagen. For å øke engasjement og deltagelse har Elverum vgs utviklet et opplegg basert på Alternativt Dagsverk. OD-dagen planlegges og gjennomføres som et klassemiljøtiltak med fokus på inkludering, engasjement og innsamling. Planlegging av OD-dagen samkjøres med opplæring av elevverneombud i samarbeid med tillitselev og elevrådet. På denne måten er store deler av skolen involvert i OD, noe som øker sjansen for engasjement og deltakelse.

Den samlede effekten av faglig fokus i Internasjonale Uker og klassemiljø i Operasjon Dagsverk fører til større innsikt og engasjement rundt solidaritet og internasjonale spørsmål.
Skolen markerer FN-dagen 24. oktober, og er en del av Elverum kommunes internasjonale uke.

Les mer på www.od.no