Design og håndverk

Design og håndverk

Publisert 15.01.2012 20:10,
Sist oppdatert 27.12.2014 08:11

Dette utdanningsprogrammet gir grunnlag for mange spennende yrker. Her kan du bruke dine kreative evner og arbeide mye praktisk.

Pensler

Vg 1 design og handverk skal gi et grunnlag for mange handverksyrker. Noen av disse er lærefag etter Vg 2, slik som for eksempel frisør, blomsterdekoratør og møbelsnekker. Andre gir
full utdanning etter vg 3 i skole, slik som interiør og utstillingsdesign. Etter endt yrkesutdanning kan du velge allmenn påbygg, og få generell studiekompetanse.

D&H

Programfagene på Vg1 Design og handverk er:

Produksjon ( 9 timer pr. uke)
I dette faget skal du lære noe grunnleggende om form og farge, og lære å planlegge en produksjonsprosess. Det betyr at du må tegne og skissere, vurdere form og farge, arbeide i materialer og øve på teknikker og bruk av redskaper. Du skal og kunne dokumentere og evaluere prosessen din.

Informsjonsfilm om Design og Håndverk

Se video her

Oppbygging av studieprogrammet

Her finner du en oversikt over oppbygging av utdanningsprogrammet for Design og håndverk.

Følg undervisningen til 2dta

Ingunn Kleppan, lærer ved design og tekstil. Bruker blogg for å vise hva som skjer i undervisningen. Klikk på denne linken for å følge arbeidet.

Funkis fuglebrett

Foto: Gry

Lærerik oppgave i tre

2kl Design-Tekstil har sydd 3 faner

Det var høytidelig overrekking av fanene som elvene i 2DTA har laget i festsalen. De har laget to faner for barnehager. En til "Søbakken barnehage" og en til Våler, "Vålbyen barnehage". Den tredje faner er laget til sangkoret "Leirets damer".

2DTA

Innlandsmessa for UB, Gjøvik

2DTA ble nominert til "Årets Bedrift", sammen med 6 bedrifter. Vi fikk ingen pris, men 2DTA går videre til NM i Ungdomsbedrifter.

Motevisning

Elevene på Design og håndverk har i år hatt en oppgave i PTF som het "DYRET".Tekstilgruppa, de sydde seg en kjole i egendesignet stil og med tilhørende maske som skulle illustrere/vise til et dyr. Elevene i Tekstil- Design fikk samme oppgave og laget et helt kostyme.

Kjoler

Elevarbeid ved Design og Håndverk

Desing og håndverk har i år en lærling på Vg3 kjole og draktsøm. Hun har sydd denne flotte kjolekolleksjonen etter mål fra fire ulike kunder. Lærer og elever ved Design og håndverk følger spent med hennes vei videre mot fagprøven.

D&H

Veien videre:

ELVIS har vi disse Vg2 – tilbud:
• Design og tekstil
• Design og trearbeid
Andre tilbud i Hedmark er: