IB-linje

Publisert 22.08.2014 14:36,
Sist oppdatert 06.10.2017 14:13

IB-elever-logo

Elverum videregående skole er en IB World School, og tilbyr den internasjonalt anerkjente utdanningen IB Diploma Programme.

Skolens IB-linje består av pre-IB på Vg1, og IB Diploma Programme på Vg2 og Vg3. Begge tilbudene er søkbare for elever fra hele Hedmark. Ny brosjyre kommer snart:

Pre-IB: For at elevene skal ha best mulige forutsetninger for å lykkes, anbefales det å starte i Vg1 på pre-IB. Pre-IB er en studiespesialiserende klasse ved Elverum videregående skole med særlig vekt på engelsk og internasjonale forhold, som vil gjøre elevene godt forberedt til selve IB Diploma Programme. Elever på pre-IB må fortsatt søke opptak til IB-linja på Vg2 (i konkurranse med andre fra studiespesialiserende utdanningsprogram), eller kan om de ombestemmer seg fortsette på vanlig studiespesialiserende utdanningsprogram.

IB Diploma Programme (IBDP): IBDP er søkbart for alle elever som har fullført studiespesialisering på Vg1. Utdanningen gir elevene et svært godt utgangspunkt for videre studier på høgskoler og universiteter, både i Norge og ikke minst utenlands. Utdanningen er imidlertid også akademisk krevende, så elevene bør være motiverte, ha gode engelskferdigheter, og kunne strukturere arbeidet for å gjøre det godt.

Student travel blog

Pre-IB

Ønsker du å gå IB Diploma Programme (Vg2 og Vg3) kan du allerede på Vg1 begynne å forberede deg. Skolen tilbyr pre-IB til IB-interesserte søkere i hele Hedmark.

International Baccalaureate Diploma Programme

Her finner du mer informasjon om IB Diploma Programme (Vg2 og Vg3), inkludert informasjonsbrosjyre og studiehefte.

Intervjuserie

Her får du høre mer om IB gjennom intervjuer med IB-koordinatoren, en IB-lærer og elever som planlegger å søke IB-linja.