Ukens hva skal du bli når du blir stor?

Mange skal søke skoleplass snart - Elevene på Design og Handverk begynner å bli bestemt på hva de skal søke videre.

fargerik skoletid

Petrine vil søke på frisør neste år, mens Sondre står mellom smed eller møbelsnekker. Martine har bestemt seg for å søke Barn og ungdom på HO, det kan hun gjøre etter første år på DH.

Klassen vår på design og handverk har jobbet med mye spennende denne høsten. De har hatt oppgaver innen interiør, blomsterdekorasjon, søm, keramikk, og fargelære. Tegning og håndverkshistorie er også en del av opplæringen. Skolen har også i flere år drevet ungdomsbedrift i DH – klassene, og har flere ganger kommet videre til fylkes og Norgesmesterkap.

Går du på DH får du arbeide praktisk i nesten 20 timer hver uke. For at elevene skal ha godt grunnlag for velge hva de vil bli, har de hatt stor variasjon i oppgaver og materialer.

I faget YFF har de fleste vært utplassert i bedrifter, for å få prøve ut et yrke på en arbeidsplass. Klassen har også vært på ekskursjoner og skolebesøk for å finne ut mer om hva DH – utdnninger kan føre til.

På Vilbli kan du lese om alle muligheter for å søke vg2 – kurs etter at du har gått vg1 Design og handverk på Elvis.

Vi ønsker egne elever og deg i 10. klasse lykke til med valg og inntak!